Comment Policy

Játékszabályok kommentelőknek

Az Ankét.hu-n nem akarjuk előírni, hogy ki mit mondhat és azt sem, hogy milyen stílusban tegye azt. De szeretnénk azt kérni, hogy a régi, jól bevált internetes szabály szerint, semmi olyat ne tégy beszélgetőpartnereid ellen, amit te sem szeretnél, hogy veled tegyenek meg mások. Annak nem látjuk értelmét, hogy egymás anyázásába torkolljon minden beszélgetés, de azt sem akarjuk előírni, hogy milyen szavakat használjatok.

Ha úgy látjuk, hogy egyes kommentek sértik mások személyiségi jogait, jó hírnevét, becsületét, vagy épp kegyeleti jogait, akkor azokat a hozzászólásokat törölni fogjuk.

Az is lehet, hogy az extrém renitens kommentelőket kitiltjuk néhány órára, napra, örökre de az is előfordulhat, hogy pont őket kérjük meg arra, hogy vigyázzanak a rendre.

A trollokat kifejezetten utáljuk mi is, de előre nem tudjuk őket szűrni.

Tisztában vagyunk vele – ahogy már bizonyára ti is tapasztaltátok -, hogy a közéleti témáknál könnyen el lehet veszíteni a kontrollt, főleg, ha konkrétan még provokálnak is mások. Nem akarunk új kommentkultúrát teremteni, megváltani ezen a téren a világot, de azt sem akarjuk, hogy a vita eltűnjön a gyalázkodó, fröcsögő, elmeroggyant kirohanások között – tehát oda fogunk figyelni mindenre.

És igen, lesz olyan, ahol nem lehet kommentelni, bár reménykedünk benne, hogy ilyen kihívást ritkán állít elénk az élet.

Kösz a megértést és elfogadást. Indulhat a vita!